soorten en maten banken

Soorten en maten banken

De bank is een belangrijk meubel in uw huis en bepaald voor een groot deel de sfeer en uitstraling van uw woning. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de vormgeving van je bank; de kleur, het materiaal en het ontwerp. Bij het uitzoeken van een nieuwe bank wordt ook gekeken naar het comfort en het beschikbare budget. Een nieuwe bank kopen is misschien een lastige, maar vooral ook een hele leuke bezigheid. Om jezelf een heleboel loze zoektochten te besparen is het verstandig eerst jouw wensen op een rij te zetten. Zo vallen er al een heleboel banken af, wat het uitzoeken van een nieuwe bank zal versoepelen.


Bank of bankstel?

De woorden bank en bankstel worden regelmatig door elkaar gebruikt, nu blijkt dat we dan niet helemaal over hetzelfde praten. In de meeste gevallen bedoelen we met een bankstel een zitbank; een zitmeubel waar men met twee of meer personen op kan zitten. De term bankstel staat voor een combinatie van een zitbank en (meestal) twee stoelen. Soms hoort hier ook nog een salontafel bij.


Hoekbank

Een hoekbank is een bank die gekoppeld is zodat er een hoek ontstaat. Deze bank kan in vele verschillende formaten uitgevoerd worden en je kunt zelf kiezen waar in de bank de hoek komt.  Vaak zijn hoekbanken in een diepe en een ondiepe uitvoering de verkrijgen. Ben je echt op zoek naar een grote bank? Er zijn ook (hoek) loungebanken en hoekbanken in een u-vorm die plaats bieden aan wel acht personen.


Linkse of rechtse hoek.

De hoek wordt altijd bekeken met het gezicht naar de bank toe kijkend naar het zitgedeelte.


Longchair

Een hoekbank met longchair is een hoekbank bestaande uit elementen met aan een zijde (maar kan ook beide zijden) een langer stuk, bedoeld om te liggen, relaxen of “loungen”

Vele benamingen hiervoor zijn.

–       Hoekbank met chaise longue
–       Loungebank


Hoekbank met Ottoman

Het verschil tussen de Ottoman en de Longchair is dat bij een Ottoman de rug doorloopt ten opzichte van de longchair. Het heeft minimaal 1 zitplaats extra. De Ottoman is meestal ook langer en smaller dan een longchair.


Elementen banken

Zijn banken uit elementen die u geheel naar eigen smaak kunt samenstellen.


Banken met relaxsystemen

Voor mensen die echt willen genieten op de bank kunnen kiezen voor een bank met een relaxsysteem. Deze banken zijn er voor een of meerdere personen. Er zijn zelfs hoekbanken die op een bepaalde zitplek een relaxsysteem hebben. Er bestaan verschillende relaxsystemen; een systeem dat je uit kunt klappen zodat je benen de lucht in gaan of je duwt de rugleuning van je stoel naar achteren zodat je heerlijk achterover kunt leunen op je bank. Er zijn zelfs banken of fauteuils waarin een massagesysteem verwerkt zit.


 

Hoekbanken zijn er in vele soorten en maten. Een hoekbank heeft ook vaak meerdere benamingen wat zeer verwarrend kan werken. Als u in onze webwinkel een bepaalde hoekbank ziet en u heeft vragen over afmetingen, opstellingen neemt u dan vooral contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom aan de De Rijn 7b te BEST