Green is not a color, it’s an attitude

Onder deze slogan biedt de leverancier A House of Happiness een collectie duurzame gordijnstoffen aan.

A House of Happiness verwerkt daarvoor gerecycled polyester afkomstig van petflessen en snijafval uit de t-shirtproductie.

Daarnaast zijn hun katoenen velours gordijnen gemaakt van hoogwaardig katoen met het “Better Cotton Initiative”-label. Ecologisch gekweekt, vrij van pesticiden en de betrokken boeren krijgen een eerlijke vergoeding.

De bedrukte stoffen worden geprint door een digitale waterbesparende printer die geen middelen gebruikt die schadelijke stoffen bevatten. De inkt die gebruikt wordt is op waterbasis en biologisch afbreekbaar.

Om de gezondheid van mens en milieu te beschermen, wordt er van de leveranciers REACH geëist. Tijdens het verven van textiel mag er niet met schadelijke stoffen worden gewerkt.

A House of Happiness heeft in 2019 het productieproces in hun atelier dermate geoptimaliseerd dat ze op jaarbasis 22.000 meter snijafval hebben bespaard.

Maar ook belangrijk:

  • De gordijnen worden naar de winkels gestuurd op een hanger in een non-woven gordijnhoes gemaakt van 15 % gerecycled materiaal.
  • Gordijnhoezen en hangers worden hergebruikt.
  • Het afval wordt gesorteerd zodat het eenvoudiger kan gerecycled worden (=”Waste Sorting Program”) De gerecyclede vezels worden dan verder toegepast in de non-woven industrie (vooral voor automobielindustrie en witgoed)
  • 716 zonnepanelen op het dak van A House of Happiness zorgen voor de helft van hun jaarlijks stroomverbruik.

Alle duurzame stoffen van A House of Happiness zijn te herkennen in de winkel aan de groene haak.